donderdag 20 november 2014

Neusjes in een koud zonnetje


Sinds begin van dit jaar hebben wij de tuin catproof gemaakt, we hebben een net gespannen over de gehele lengte en breedte van de tuin die we hebben verstevigd met ijzeren lijnen. De beste fonds die we hebben gedaan dit jaar, omdat de katten zo een plezier hebben als ze lekker in de tuin kunnen scharrelen, vogeltjes kunnen kijken of lekker in het zonnetje kunnen liggen. We maken geen gebruik van een kattenluik, de katten mogen hier enkel naar buiten als we zelf de achterdeur op het haakje zetten, dan kunnen ze vrij in en uit lopen. We doen dit ook alleen als we zelf thuis zijn, want ondanks dat ze niet weg kunnen houden we toch graag een beetje toezicht. Tot nu toe heeft nog geen enkele kat een poging ondernomen om te proberen weg te komen, ook hebben we ze nog geen klimpogingen in de schutting zien doen. 

Wanneer het regent mogen ze niet naar buiten, ook als ik het zelf te koud vind hou ik de katten liever binnen, nu hadden ze een aantal dagen gehad zonder naar buiten te zijn geweest, vervelend worden ze niet als ze niet naar buiten mogen, gaan ook niet staan zeuren bij de deur. Vandaag mochten ze weer even lekker naar buiten, het was redelijk fris maar er scheen een lekker zonnetje dus ze hebben allemaal weer even een frisse neus kunnen halen en liggen nu weer binnen bij de kachel tevreden te slapen. 


Volgend jaar is het de bedoeling dat we de tuin nog leuker voor de katten gaan maken, enkele lig plekken bevestigen aan de muur van de schuur en wat leuke krab en klim mogelijkheden. Maar voorlopig horen we ze niet klagen en genieten ze enorm van de mogelijkheden die ze nu in de tuin hebben. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten